Poster

Claude Miller

Βιογραφία

Ο Claude Miller, ο οποίος προέρχεται από ταπεινή οικογένεια, αναπτύσσει από την παιδική του ηλικία ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο. Λαμπρός φοιτητής του Institut des hautes études cinématographiques, ξεκινά την καριέρα του ως βοηθός Σκηνοθέτη, φροντιστής κινηματογράφου και Διευθυντής παραγωγής. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην και να έρθει σε επαφή με τους σκηνοθέτες Bresson, Demy, Godard και φυσικά τον Truffaut με τον οποίο συνεργάζεται από το 1968 έως το 1975. Το 1975 υπογράφει τη πρώτη του μεγάλου μήκους La meilleure façon de marcher, ενώ το 1981, το Garde à vue του χαρίζει 4 βραβεία César και την αναγνώριση στο χώρο του κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

1992 L'accompagnatrice

1988 La petite voleuse

1985 L'effrontée

1977 Dites-lui que je l'aime

1976 La meilleure façon de marcher

Βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου σε μία επαρχιακή πόλη. Ο συμβολαιογράφος Jérôme Martinaud καλείται στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει σχετικά με τη δολοφονία και τον βιασμό δύο μικρών κοριτσιών. Τελεί υπό προσωρινή κράτηση καθώς οι επιθεωρητές Gallien και Belmont είναι πεπεισμένοι πως είναι ένοχος. Ο Gallien προσπαθεί πάση θυσία να τον κάνει να ομολογήσει, αλλά η υπόθεση δεν προχωράει. Τότε, η κα Martinaud, σύζυγος του ύποπτου, καταθέτει μια μαρτυρία που θα καθορίσει την εξέλιξη της έρευνας.

Προβολές

03 Απρ
22:00

IFG Auditorium
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
1981
Σκηνοθεσία:
Claude Miller
Σενάριο:
Claude Miller et Jean Herman, βασισμένο στο μυθιστόρημα Brainwash του John Wainwright
Ηθοποιοί:
Lino Ventura, Michel Serrault, Romy Schneider, Guy Marchand
Παραγωγή:
TF1 Films Production, Parma Films, Les Films Ariane
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
TF1 Studio
Βραβεία:

César 1982: Καλύτερο Σενάριο, Καλύτερο Ηθοποιό, Καλύτερο Ηθοποιό Β' Ανδρικό, Καλύτερο Μοντάζ 

`
.