Poster

François Truffaut

Βιογραφία

Ο François Truffaut, ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της Nouvelle vague, ξεκινά την καριέρα του ως Κριτικός κινηματογράφου στο περιοδικό Cahiers du cinéma. Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος, αναλαμβάνει κινηματογραφικές παραγωγές και εμφανίζεται ως Ηθοποιός σε διάφορες ταινίες. Είναι επίσης Συγγραφέας πολλών έργων για την έβδομη τέχνη. Παρακινούμενος από τη συνεχή αισθητική και οπτική αναζήτησή του, ο Truffaut δημιουργεί δημοφιλείς ταινίες δίχως να κάνει καλλιτεχνικές παραχωρήσεις. Το κινηματογραφικό του έργο και το συγγραφικό του έργο, όπως οι διάσημες συνεντεύξεις του με τον Alfred Hitchcock, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να επηρεάζουν γενιές Κινηματογραφιστών.

Φιλμογραφία

1977 L'homme qui aimait les femmes

1976 L'argent de poche

1969 L'enfant sauvage

1966 Fahrenheit 451

1960 Tirez sur le pianiste

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΤΡΟ

Παρίσι, Σεπτέμβριος του 1942. Η Marion Steiner έχει το μυαλό της στις πρόβες της παράστασης που πρόκειται να ανέβει στο Théâtre Montmartre, θέατρο το οποίο διαχειρίζεται στη θέση του εβραίου συζύγου της. Όλοι πιστεύουν πως ο Lucas Steiner έχει δια-φύγει από τη Γαλλία. Στην πραγματικότητα όμως, κρύβεται στο υπόγειο του θεάτρου.

Προβολές

07 Απρ
15:30

ΔΑΝΑΟΣ 1
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
1980
Σκηνοθεσία:
François Truffaut
Σενάριο:
François Truffaut, Suzanne Schiffman, Jean-Claude Grumberg
Ηθοποιοί:
Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Jean Poiret
Παραγωγή:
SEDIF, Les films du Carrosse, TF1 Films production, SFP
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
MK2 Films
Βραβεία:

Oscar 1981: Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 

`
.