Poster

Claude Chabrol

Βιογραφία

Ο Claude Chabrol σπουδάζει νομική και λογοτεχνία, αλλά κυρίως συχνάζει στις κινηματογραφικές αίθουσας του Παρισιού. Εκεί συναντά νέους παθιασμένους ανθρώπους με τους οποίους τελικά συγγράφει στα περίφημα Cahiers du cinéma από το 1952 έως το 1957. Εκπρόσωπος της γενιάς της Nouvelle vague, ο Claude Chabrol ξεκινάει την καριέρα του ως κριτικός κινηματογράφου, στη συνέχεια ως παραγωγός, προτού περάσει στη σκηνοθεσία ταινιών. Σε μια πορεία καριέρας που ξεπερνά τα πενήντα χρόνια, διατηρεί το αναγνωρίσιμο σαρκαστικό χιούμορ του και δοκιμάζεται σε διαφορετικά είδη ταινιών: κωμικές, δραματικές, νουάρ, αλλά και λογοτεχνικά μυθιστορήματα που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Φιλμογραφία

2002 La fleur du mal

1995 La cérémonie

1975 Les innocents aux mains sales

1969 Que la bête meure

1958 Le beau Serge

Πρόκειται για τη διάσημη πατροκτονία της δεκαετίας του τριάντα που γοήτευσε τους σουρεαλιστές. Είναι η ιστορία μίας νεαρής κοπέλας, της Violette Nozière που για να ξεφύγει από μία οικογενειακή πραγματικότητα που την πνίγει και προκειμένου να ξαναβρεί τους φοιτητές της περιοχής του Quartier Latin στο Παρίσι με τους οποίους συναναστρέφεται, δηλητηριάζει τους γονείς της, προκαλώντας έτσι το θάνατο του πατέρα της.

Προβολές

05 Απρ
20:00

IFG Auditorium
Χώρα:
Γαλλία, Καναδάς
Έτος:
1978
Σκηνοθεσία:
Claude Chabrol
Σενάριο:
Odile Barski, Hervé Bromberger, Frédéric Grendel
Ηθοποιοί:
Isabelle Huppert, Stéphane Audran, Jean Carmet
Παραγωγή:
Cinévidéo (Montréal), Filmel-FR3 (Paris)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Éditions René Château
Βραβεία:

Φεστιβάλ Καννών 1978: Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας

`
.