Poster

Lisa Azuelos

Βιογραφία

Kόρη της Marie Laforêt, η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Lisa Azuelos κάνει τα πρώτα της βήματα στην σκηνοθεσία το 1995 με το Ainsi soient-elles, όπου συνεργάζεται με τον Patrick Alessandrin. Το 2006, γυρίζει το Comme t’y es belle! και δύο χρόνια αργότερα, το LOL (Laughing Out Loud)®, το οποίο έκοψε πάνω από τρία εκατομμύρια εισιτήρια και ανέδειξε την νεαρή ηθοποιό Christa Theret. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας οδήγησε στο αμερικάνικο της ριμέικ LOL USA με τη Miley Cyrus και την Demi Moore. Το 2014, γυρίζει τη ρομαντική κομεντί Une rencontre με την Sophie Marceau και τον François Cluzet. Το Ciao amore... Dalida είναι η τελευταία της ταινία

Φιλμογραφία

2016  Ciao amore... Dalida

2014  Une rencontre

2014  14 millions de cris (court-métrage)

2012  LOL

2008  LOL (Laughing Out Loud) ®

2006  Comme t'y es belle !

1995  Ainsi soient-elles

Από την γέννησή της στο Κάιρο το 1933, μέχρι την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956, από τον γάμο της με τον Lucien Morisse, μέχρι τις βραδιές ντίσκο, από τα μυητικά ταξίδια στην Ινδία, μέχρι το παγκόσμιο σουξέ του Gigi l’Amoroso το 1974, το Ciao amore... Dalida  αποτελεί το πορτραίτο του απόλυτου θηλυκού, μιας γυναίκας περίπλοκης και μοντέρνας.

Προβολές

23 Μαρ
19:30

ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Θεσσαλονίκη
26 Μαρ
20:00

ΔΑΝΑΟΣ 1
Αθήνα
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2016
Σκηνοθεσία:
Lisa Azuelos
Σενάριο:
Lisa Azuelos
Ηθοποιοί:
Sveva Alviti, Riccardo Scamarcio, Jean-Paul Rouve
Παραγωγή:
Bethsabée Mucho, Pathé, TF1 Films Production, Umedia, Universal Music Publishing
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Pathé
`