Poster

Frédéric Mermoud

Βιογραφία

Ο Ελβετός σκηνοθέτης Frédéric Mermoud γεννήθηκε το 1969 στην Sion (Valais) και είναι απόφοιτος της ECAL.  Η ταινία του L’escalier κέρδισε το 2003 το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ κινηματογράφου του Cabourg καθώς επίσης και το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Lille. Αργότερα, το 2010, κέρδισε το βραβείο ελβετικού κινηματογράφου για το σενάριο του Complices. Η τελευταία του ταινία, Η γυναίκα με την μερσεντές, προβλήθηκε το 2016.

Φιλμογραφία

2016 Moka

2009 Complices

2007 Le créneau (court-métrage)

2006 Rachel (court-métrage)

2003 L'escalier (court-métrage)

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ

Παίρνοντας μαζί της μονάχα μερικά πράγματα, λίγα χρήματα και ένα όπλο, η Diane Kramer φεύγει για το Εβιάν. Μοναδικός της στόχος να βρει τον οδηγό της Mercedes χρώματος μόκα που χτύπησε τον γιό της και αναστάτωσε την ζωή της.

Όμως ο δρόμος προς την αλήθεια είναι πιο περίπλοκος απ’ ότι φαίνεται. Η Diane θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια άλλη γυναίκα, γοητευτική και μυστηριώδη.

Προβολές

27 Μαρ
20:00

ΔΑΝΑΟΣ 1
Αθήνα
29 Μαρ
22:00

ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Θεσσαλονίκη
Χώρα:
Γαλλία, Ελβετία
Έτος:
2016
Σκηνοθεσία:
Frédéric Mermoud
Σενάριο:
Antonin Martin-Hilbert, Frédéric Mermoud
Ηθοποιοί:
Emmanuelle Devos, Nathalie Baye, David Clavel
Παραγωγή:
Diligence Films, Tabo Tabo Films, Bande à Part Films, Sampek Productions, Radio Télévision Suisse (RTS), SRG SSR idée suisse
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Pyramide Distribution
Βραβεία:

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λοκάρνο 2016 : Βραβείο Variety Piazza Grande

`