Poster

Claire Burger

Βιογραφία

Η Claire Burger ακολουθεί σπουδές στο Τμήμα Μοντάζ της FEMIS ύστερα από μια πορεία ως Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ. Μετά την αποφοίτησή της, επιλέγει να κινηθεί ανάμεσα στη μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ, με ταινίες που τις εμπνέεται από τις αληθινές ιστορίες καθημερινότητας, στις οποίες οι ερασιτέχνες ηθοποιοί υποδύονται τους εαυτούς τους. Μαζί με τη Marie Ama­choukeli, συνάδελφο και φίλη, κερδίζει το 2010 το César Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους για το C'est gratuit pour les filles.

Φιλμογραφία

2014 Questions de jeunesse

2013 Party Girl

2013 Demolition Party (μικρού μήκους)

2008 Forbach (μικρού μήκους)

2009 C'est gratuit pour les filles (μικρού μήκους)

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ

Μετά την αποχώρηση της γυναίκας του, ο Mario αναλαμβάνει τη φροντίδα του σπιτιού και την ανατροφή των δύο κοριτσιών τους. Η δεκατετράχρονη Frida τον κατηγορεί για την αποχώρηση της μητέρας της. Η δεκαεφτάχρονη Niki ονειρεύεται την ανεξαρτησία της. Ο Mario, περιμένει ακόμα τη γυναίκα του να επιστρέψει.

Προβολές

05 Απρ
22:00

ΔΑΝΑΟΣ 1
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2019
Σκηνοθεσία:
Claire Burger
Σενάριο:
Claire Burger
Ηθοποιοί:
Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg
Παραγωγή:
Dharamsala
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
One from the Heart
Βραβεία:

Φεστιβάλ Βενετίας 2018 - Ημέρες Βενετίας / Venice Days : Βραβείο Σκηνοθεσίας 

`
.