Poster

Philippe Faucon

Βιογραφία

Ο Philipe Faucon περνά τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Μαρόκο και στην Αλγερία. Στην πρώτη κιόλας μεγάλου μήκους ταινία του, L'amour (1990), αφηγείται με τρυφερότητα την καθημερινότητα νέων από τα προάστια, που ισορροπεί ανάμεσα στη σκληρότητα και στη συναισθηματική ωρίμανση. Έκτοτε, o Philippe Faucon χτίζει τις περισσότερες ταινίες του γύρω από έναν χαρακτήρα, εναλλάσσοντας ερωτήματα προσωπικού και κοινωνικού χαρακτήρα, που συχνά αγγίζουν ευαίσθητα θέματα, όπως η τύχη των μεταναστών, ο πόλεμος της Αλγερίας, το φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης των τζιχαντιστών και των κατά σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που γνώρισε η Γαλλία.

Φιλμογραφία

2018 Fiertés (T.V.)

2015 Fatima

2011 La désintégration

2008 Dans la vie

2005 La trahison

Η Fatima ζει με τις δύο κόρες της, τη δεκαπεντάχρονη Souad, επαναστατημένη έφηβη, και τη δεκαοχτάχρονη Nesrine, φοιτήτρια Ιατρικής. Η Fatima δεν μιλάει καλά γαλλικά και νιώθει πως αυτό στέκεται εμπόδιο στη σχέση της με τις κόρες της. Της δίνουν κίνητρο, τη γεμίζουν περηφάνια αλλά και ανησυχία. Μια μέρα τραυματίζεται πέφτοντας από μια σκάλα. Σε αναρρωτική άδεια, η Fatima αρχίζει να γράφει στα αραβικά όσα δεν μπόρεσε να πει μέχρι τότε στα γαλλικά στα παιδιά της.

Προβολές

04 Απρ
22:00

IFG Auditorium
09 Απρ
18:00

IFG Auditorium
Χώρα:
Γαλλία, Καναδάς
Έτος:
2015
Σκηνοθεσία:
Philippe Faucon
Σενάριο:
Philippe Faucon (βασισμένο στο Prière à la lune (2006) & Enfin, je peux marcher seule (2011) της Fatima Elayoubi)
Ηθοποιοί:
Soria Zeroual, Zita Hanrot, Kenza Noah Aïche
Παραγωγή:
Istiqlal Films
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Pyramide International
Βραβεία:

César 2016 : Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Προσαρμογής Σεναρίου, Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού για τη Zita Hanrot

`
.