Poster

Bruno Dumont

Βιογραφία

Καθηγητής φιλοσοφίας, ο Bruno Dumont κάνει τα πρώτα του βήματα πίσω από την κάμερα ως Σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού μήκους, και ταινιών εταιρικών ή θεσμικών παραγωγών. Από την πρώτη του κιόλας ταινία μεγάλου μήκους το 1996, La vie de Jésus, με επιρροές από τη γενέτειρά του στη Βόρεια Γαλλία, καθιερώνεται για το τραχύ και αφτιασίδωτο ύφος του, ριζωμένο στην πικρή πραγματικότητα της ζωής. Ο γαλλικός Βορράς εξακολουθεί να εμπνέει τις ταινίες του ιδιότυπου κινηματογραφιστή που δεν διστάζει να πειραματιστεί και προτείνει το 2013 την εκκεντρική και κωμική σειρά P’tit Quinquin.

Φιλμογραφία

2018 Coincoin et les Z'inhumains

2017 Jeannette, l’enfance de Jeanne d’Arc

2013 Camille Claudel 1915

2003 Twentynine Palms

1997 La vie de Jésus

Μια εκκεντρική, απίθανη και κωμικού χαρακτήρα αστυνομική έρευνα για τα μυστηριώδη εγκλήματα που συμβαίνουν σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Γαλλίας, χτυπημένο από ένα άγνωστο κακό, καθώς και για μια συμμορία παλιόπαιδων, με αρχηγούς τον μικρό Quinquin και το κορίτσι του, Eve.

Σε 4 επεισόδια: Το ανθρώπινο κτήνος, Στην καρδιά του κακού, Ο διάβολος ο ίδιος και Allah Akbar!

Για τις προβολές των επεισοδίων της σειράς P'tit Quinquin, o αλητάμπουρας (4 επεισόδια x 52’) και της συνέχειάς της Coincoin, το μούτρο και οι αδίστακτοι (4 επεισόδια x 52’) του Bruno Dumont: ενιαίο εισιτήριο των 12€

Προβολές

04 Απρ
20:00

ΑΣΤΟΡ
05 Απρ
18:00

ΑΣΤΟΡ
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2014
Σκηνοθεσία:
Bruno Dumont
Σενάριο:
Bruno Dumont
Ηθοποιοί:
Alane Delhaye, Lucy Caron, Bernard Pruvost, Philippe Jore
Παραγωγή:
3B Productions
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
NDM International Sales
Βραβεία:

Φεστιβάλ Καννών 2014: συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών (ειδικές προβολές)

`
.