Poster

Solveig Anspach

Βιογραφία

Απόφοιτη της σχολής Fémis, η γαλλοϊσλανδικής καταγωγής Solveig Anspach ήταν σεναριογράφος και σκηνοθέτις. Γίνεται γνωστή το 1998 με το ντοκιμαντέρ της Que Personne ne bouge, που αποσπάει το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικείου Κινηματογράφου της Créteil. Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, Haut les Cœurs, το 1999, στέφεται με επιτυχία και η Karin Viard αποσπά το César για την ερμηνεία της ως έγκυος που ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο, ρόλος εμπνευσμένος από την ζωή της σκηνοθέτιδας. Η ταινία της Stormy Weather επιλέγεται στην ενότητα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στις Κάννες. Η Επίδραση του νερού διακρίθηκε με το Βραβείο SACD στo Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες το 2016, έναν χρόνο μετά τον θάνατο της δημιουργού.

Φιλμογραφία

2016 L'effet aquatique

2013 Lulu femme nue

2012 Queen of Montreuil

2008 Skrapp út

2003 Stormy Weather

2001 Made in the USA

1999 Que personne ne bouge ! (documentaire TV)

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

O σαραντάρης Samir, χειριστής γερανού, ερωτεύεται τρελά την Agathe που είναι δασκάλα κολύμβησης. Για να την προσεγγίσει, αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα μαζί της, παρόλο που είναι δεινός κολυμβητής. Όταν η Agathe φεύγει για την Ισλανδία με αφορμή το 10ο Διεθνές Συνέδριο Δασκάλων Κολύμβησης, ο Samir αποφασίζει να την ακολουθήσει.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιλους.

Προβολές

24 Μαρ
18:30

Γαλλικό Ινστιτούτο
Αθήνα
28 Μαρ
22:30

ΔΑΝΑΟΣ 1
Αθήνα
Χώρα:
Γαλλία, Ισλανδία
Έτος:
2016
Σκηνοθεσία:
Solveig Anspach
Σενάριο:
Sólveig Anspach, Jean-Luc Gaget
Ηθοποιοί:
Florence Loiret-Caille, Samir Guesmi, Didda Jonsdottir
Παραγωγή:
Ex Nihilo
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Le Pacte
Βραβεία:

Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών 2016 : Βραβείο SACD

Σεζάρ 2017 : Βραβείο Καλύτερου σεναρίου

`