Poster

Guillaume Nicloux

Βιογραφία

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Guillaume Nicloux έχει υπογράψει εννέα μυθιστορήματα και ένα μεγάλο αριθμό ταινιών. Το 1992, ξεκινάει να γίνεται γνωστός με την τηλεοπτική ταινία La vie crevée, που μεταδίδεται στο κανάλι Arte, όπου σκηνοθετεί τον Michel Piccoli και την Arielle Dombasle. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Faut pas rire du bonheur, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Καννών το 1995. Η ταινία του L'enlèvement de Michel Houellebecq κερδίζει το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Tribeca 2014. Αργότερα, το Μάιο του 2015, η ταινία του Valley of love, επιλέγεται στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών. Στην ταινία του, The End, ανανεώνει την συνεργασία του με τον Gérard Depardieu.

Φιλμογραφία

2016 The End / Dans les bois

2015 Valley of Love

2014 L'enlèvement de Michel Houellebecq

2013 La religieuse

2010 Holiday

2006 Le concile de pierre

2003 Cette femme-là

1995 Faut pas rire du bonheur

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

‘Ενας άντρας πάει για κυνήγι σε ένα δάσος που πίστευε πως γνωρίζει. Αλλά ο σκύλος του χάνεται και το όπλο του εξαφανίζεται. Όσο εκείνος χάνεται, τόσο μια απειλητική και παράξενη ατμόσφαιρα εδραιώνεται…

Προβολές

27 Μαρ
22:00

ΔΑΝΑΟΣ 1
Αθήνα
29 Μαρ
22:00

Γαλλικό Ινστιτούτο
Αθήνα
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2016
Σκηνοθεσία:
Guillaume Nicloux
Σενάριο:
Guillaume Nicloux
Ηθοποιοί:
Gérard Depardieu, Audrey Bonnet, Swann Arlaud
Παραγωγή:
Les Films du Worso
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Gaumont
`