Poster

Justine Triet

Βιογραφία

Η σεναριογράφος και σκηνοθέτις Justine Triet ξεκινάει την καριέρα της με το Sur Place, μια μικρού μήκους ταινία γυρισμένη στην καρδιά των φοιτητικών διαμαρτυριών και συνεχίζει με το Solférino, τo 2008, με θέμα τις προεδρικές εκλογές. Συνεχίζοντας να κάνει στρατευμένο κινηματογράφο, γυρίζει το Des om­bres dans la maison στο Σάο Πάολο. Το 2011, βγαίνει η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Vilaine fille, mauvais garçon. Η ταινία αυτή της χαρίζει το βραβείο EFA καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας μυθοπλασίας στη Μπερλινάλε το 2012 και το Μεγάλο Βραβείο στα φεστιβάλ της Angers και του Belfort. Το 2013, η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, La bataille de Solférino, εκτοξεύει την καριέρα της. Η Βικτώρια είναι η τελευταία της μεγάλου μήκους μυθοπλασία.

Φιλμογραφία

2016 Victoria

2013 La bataille de Solférino

2012 Vilaine fille, mauvais garçon (court-métrage)

2010 Des ombres dans la maison (documentaire)

2009 Solférino (documentaire)

2007 Sur place (documentaire)

ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Η ποινικολόγος Βικτώρια συναντάει σε έναν γάμο τον φίλο της τον Vincent και ένα πρώην βαποράκι που είχε ξελασπώσει, τον Sam. Την επομένη, ο Vincent κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας.

Η Βικτώρια αναλαμβάνει με βαριά καρδιά να τον υπερασπιστεί ενώ προσλαμβάνει τον Sam σαν οικιακό βοηθό. Αυτή είναι και η αρχή της λαίλαπας για εκείνη.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

 

 

Προβολές

23 Μαρ
22:00

ΑΣΤΟΡ
Αθήνα
25 Μαρ
18:00

ΔΑΝΑΟΣ 1
Αθήνα
25 Μαρ
18:00

ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Θεσσαλονίκη
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2016
Σκηνοθεσία:
Justine Triet
Σενάριο:
Thomas Lévy-Lasne, Justine Triet
Ηθοποιοί:
Virginie Efira, Vincent Lacoste, Melvil Poupaud
Παραγωγή:
Ecce Films
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Le Pacte
`