Poster

Donato Rotunno

Βιογραφία

Ο παραγωγός και σκηνοθέτης Donato Rotunno γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο το 1966. Το 1992, απέκτησε δίπλωμα κινηματογραφικών σπουδών από το Institut des Arts de Diffusion στην Louvain-La-Neuve στο Βέλγιο. Το 1995, συνιδρύει την εταιρία παραγωγής Tarantula Luxembourg. Ένα χρόνο αργότερα, μαζί με τον Joseph Rouchop, ιδρύουν την εταιρία Tarantula Belgique. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία In a Dark Place απέσπασε το βραβείο καλύτερης καλλιτεχνικής συμμετοχής το 2007 στο Lëtzebuerger Filmpraïs. Η Βαβυλώνα, η δεύτερή μεγάλου μήκους ταινία του αντιπροσώπευσε το Μεγάλο Δουκάτο στην 88η τελετή των Όσκαρ, στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. 

Φιλμογραφία

2015 Dreams Have a Language (documentaire)

2015 Baby(a)lone

2012 Terra Mia Terra Nostra (documentaire)

2011 Blà, Blä, Blá (documentaire)

2006 In a Dark Place

ΒΑΒΥΛΩΝΑ

Η ιστορία του Βαβυλώνα εκτυλίσσεται στην καρδιά μιας μοντέρνας Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που στοιχημάτισε ότι θα προσέφερε τα πάντα στις νέες γενιές. Ωστόσο, τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολόγιζε…

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου.

Προβολές

25 Μαρ
20:00

ΑΣΤΟΡ
Αθήνα
Χώρα:
Λουξεμβούργο
Έτος:
2015
Σκηνοθεσία:
Donato Rotunno
Σενάριο:
Tullio Forgiarini
Ηθοποιοί:
Joshua Defays, Charlotte Elsen, Etienne Halsdorf
Παραγωγή:
Iris Productions
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Iris Productions
`