Poster

Youssef Britel

Βιογραφία

Ο Youssef Britel είναι μαροκινός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Έπαιξε μεταξύ άλλων στην ταινία Les jardins de Samira το 2007. Σκηνοθέτησε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Chaïbia, la paysanne des arts, το 2015 και το 2016, την Πράσινη πορεία.

Φιλμογραφία

2016 La marche verte (Al Massira)

2015 Chaïbia

2014 Mohammed VI, la dynamique du Maroc (documentaire)

2013 Lkhawa (court-métrage)

2011 Casa Riders (court-métrage)

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η Πράσινη πορεία αποτελείται από 350.000 συμμετέχοντες και από 350.000 ιστορίες. Όλοι οδεύουν προς έναν και μοναδικό στόχο, την μοίρα ενός λαού, το μέλλον ενός έθνους.

Όλοι μαζί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μονάρχη τους, ξεκινούν αυτήν την ειρηνική πορεία επιδιώκοντας την επανάκτηση της χώρας τους, το βασίλειο του Μαρόκου.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μαρόκου.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και γαλλικούς υπότιτλους.

 

Προβολές

24 Μαρ
18:00

ΔΑΝΑΟΣ 1
Αθήνα
29 Μαρ
20:00

Γαλλικό Ινστιτούτο
Αθήνα
Χώρα:
Μαρόκο
Έτος:
2016
Σκηνοθεσία:
Youssef Britel
Σενάριο:
Youssef Britel, David Villemin
Ηθοποιοί:
Zineb Triki, Said Bey, Mourad Zaoui
Παραγωγή:
Entourage
`