Poster

Mohamed Chrif Tribak

Βιογραφία

Γεννημένος στην Larache το 1971, ο μαροκινός σκηνοθέτης Mohamed Chrif Tribrak, σπουδάζει στην Fédération des ciné-clubs στο Μαρόκο και στο Ινστιτούτο Ανώτατων Κινηματογραφικών Σπουδών (FEMIS) στο Παρίσι. Γυρίζει την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, Nassima, το 1998. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Le temps des camarades, το 2008, κερδίζει μεταξύ άλλων το Βραβείο πρώτης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ταγγέρης και το Βραβείο του προγράμματος «cinéma en mouvement» στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν το 2008. Το Μικρές απολαύσεις, είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του. 

Φιλμογραφία

2015 Petits bonheurs

2008 Le temps des camarades

2007 Mawal (court-métrage)

2003 Balcon Atlantico (court-métrage) 

1998 Nassima (court-métrage)

ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

Σε μια μεγάλη κατοικία στην παλιά μουσουλμανική συνοικία Tatouant, μια αμφιλεγόμενη φιλία γεννιέται ανάμεσα σε δύο δεκαεφτάχρονες κοπέλες. Παρόλο που η Noufissa υπόσχεται στην Fetouma να μην χωριστούν ποτέ, η τελευταία ανακαλύπτει ότι η φίλη της, της κρύβει τους αρραβώνες της.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μαρόκου.

Προβολές

29 Μαρ
18:00

Γαλλικό Ινστιτούτο
Αθήνα
Χώρα:
Μαρόκο
Έτος:
2015
Σκηνοθεσία:
Mohamed Chrif Tribak
Σενάριο:
Mohamed Chrif Tribak
Ηθοποιοί:
Ahmed Ahdid, Soumaya Amghar, Mohamed Cherrat
Παραγωγή:
Clipper films
`