Poster

Dominique Cabrera

Βιογραφία

H Dominique Cabrera, γεννημένη στην Αλγερία το 1957, είναι γαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις. Δίδαξε κινηματογράφο στην La Fémis, στο Harvard και στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne. Η ταινία της L'autre côté de la mer προβλήθηκε στην ενότητα Cinémas en France στο Φεστιβάλ Καννών, το Nadia et les hippopotames στην ενότητα Ένα κάποιο βλέμμα, το Demain et encore demain και το Grandir στο πρόγραμμα του ΑCID. Οι ταινίες της έχουν επίσης προβληθεί στην Berlinale και σε πλήθος άλλων διεθνών φεστιβάλ. Η Λεωφόρος Corniche Kennedy είναι η τελευταία της μεγάλου μήκους ταινία. 

Φιλμογραφία

2016 Corniche Kennedy

2004 Folle embellie

2001 Le lait de la tendresse humaine

1999 Nadia et les hippopotames

1997 Demain et encore demain, journal 1995 (documentaire)

1997 L'autre côté de la mer

1994 Une poste à la Courneuve

ΛΕΩΦΟΡΟΣ CORNICHE KENNEDY

Στο γαλάζιο της Μεσογείου, κοντά σε παραθαλάσσιες μονοκατοικίες, κάποιοι νέοι από την Μασσαλία αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας. Ο Marco, ο Mehdi, ο Franck, η Mélissa, o Hamza, η Mamaa , η Julie : αγόρια και κορίτσια βουτούν, απογειώνονται, ρισκάρουν για να ζήσουν έντονα. Η Suzanna τους καταβροχθίζει με τα μάτια της, τα ελεύθερα σώματά τους, τις υπερβάσεις τους. Θέλει να τους μοιάσει. Θα τους μοιάσει.  

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. 

Προβολές

26 Μαρ
16:00

ΑΣΤΟΡ
Αθήνα
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2016
Σκηνοθεσία:
Dominique Cabrera
Σενάριο:
Dominique Cabrera, Maylis De Kerangal, Philippe Géoni, Pierre Linhart
Ηθοποιοί:
Aïssa Maïga, Lola Créton, Alain Demaria
Παραγωγή:
Everybody on the Deck
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Jour2Fête
Βραβεία:

Από την σελίδα στην εικόνα – Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Croisic 2016 : Βραβείο Claude Chabrol

`