Poster

François Girard

Βιογραφία

Ο François Girard είναι γνωστός ως σκηνοθέτης τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην όπερα και το θέατρο. Το 1993 η μεγάλου μήκους ταινία του Thirty-Two Short Films about Glenn Gould είχε τεράστια διεθνή επιτυχία. Πέντε χρόνια αργότερα, η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Το Κόκκινο Βιολί τον καθιερώνει ως σημαντική προσωπικότητα στη διεθνή κινηματογραφική σκηνή. Το 2007, σκηνοθετεί την ταινία Silk, βασισμένη στο bestseller του Alessandro Baricco, και το 2014, την ταινία La leçon. Το έργο του François Girard στο σύνολο του έχει τιμηθεί με πάνω από εκατό διεθνή βραβεία.

Φιλμογραφία

2018 Hochelaga, terre des âmes

2014 La leçon

2007 Soie

1998 Le violon rouge

1997 Bach Cello Suite #2: The Sound of Carceri

1997 Yo-Yo Ma Inspired by Bach

1993 Le jardin des ombres

1990 Cargo

HOCHELAGA, ΓΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜAΤΩΝ

Μια δυνατή καταιγίδα στο Μόντρεαλ προκαλεί κατολίσθηση στο στάδιο Percival Molson. Μέσα σε λίγες ώρες το γήπεδο μετατρέπεται σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο και αιώνες ιστορίας αποκαλύπτονται κάτω από το έδαφος. Ο αρχαιολόγος Baptiste Asigny, που κατάγεται από τους αυτόχθονες Mohawk, ξεκινάει την ανασκαφή ανακαλύπτοντας στοιχεία αρχαίων πληθυσμών που έζησαν στον ίδιο τόπο αλλά και πολλά θαμμένα μυστικά...

Προβολές

22 Μαρ
18:00

ΑΣΤΟΡ
Aθήνα
27 Μαρ
20:00

Γαλλικό Ινστιτούτο
Αθήνα
Χώρα:
Καναδάς
Έτος:
2018
Σκηνοθεσία:
François Girard
Σενάριο:
François Girard
Ηθοποιοί:
Anne-Marie Cadieux, David LaHaye, Emmanuel Schwartz
Παραγωγή:
Roger Frappier
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Seville International
`