Poster

Claude Sautet

Βιογραφία

Ο Claude Sautet ήταν γάλλος σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Αφού εργάζεται αρχικά ως βοηθός και σεναριογράφος, κυρίως στο Μάτια χωρίς πρόσωπο του Georges Franju, το 1959, γνωρίζει επιτυχία ως σκηνοθέτης το 1960 με το Classe tous risques, με πρωταγωνιστές τους Jean-Paul Belmondo και Lino Ventura. Στην συνέχεια πραγματοποιεί, το 1969, το Les Choses de la vie, με τον Michel Piccoli και την Romy Schneider, που θα γίνει η μούσα του. Αργότερα γυρίζει ταινίες όπως το Σεζάρ και Ροζαλί, Vincent, François, Paul... et les autres, Max et les ferrailleurs, Une histoire simple είτε ακόμα το Nelly et Monsieur Arnaud, την τελευταία του ταινία για την οποία αποσπά, το 1996, το César καλύτερης σκηνοθεσίας. Απεβίωσε το 2000.

Φιλμογραφία

1995 Nelly et Monsieur Arnaud

1978 Une histoire simple

1976 Mado

1974 Vincent, François, Paul... et les autres

1972 César et Rosalie

1971 Max et les ferrailleurs

1960 Classe tous risques

Η ιστορία ενός ερωτικού τρίο και μιας εκκολαπτόμενης φιλίας. Ο Σεζάρ αγαπάει τη Ροζαλί. Υπάρχει επίσης και ο Νταβίντ, ένας καλλιτέχνης που κάποτε υπήρξε εραστής της Ροζαλί. Οι δύο άνδρες, διεκδικώντας την ίδια γυναίκα, καταλήγουν να γίνουν φίλοι.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Προβολές

25 Μαρ
18:00

Γαλλικό Ινστιτούτο
Αθήνα
Χώρα:
Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία
Έτος:
1972
Σκηνοθεσία:
Claude Sautet
Σενάριο:
Jean-Loup Dabadie, Claude Sautet, Claude Néron
Μουσική:
Philippe Sarde
Ηθοποιοί:
Yves Montand, Romy Schneider, Sami Frey
Παραγωγή:
Fildebroc, Mega Film, Paramount-Orion Filmproduktion
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Les Acacias
Βραβεία:

Βραβεία David di Donatello 1973 : Καλύτερος ξένος ηθοποιός Yves Montant

`