Πώς εκτροχιάστηκε η ζωή της Lydia, μιας νεαρής μαίας αφοσιωμένης στη δουλειά της; Φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, η εγκυμοσύνη της καλύτερης φίλης της Salomé ή η τυχαία συνάντηση με τον Milos, έναν πιθανό νέο έρωτα; Η Lydia παγιδεύεται σε μία αλληλουχία ψεμάτων και η ζωή όλων ανατρέπεται.

Ο Étienne είναι μόλις είκοσι ετών όταν ερωτεύεται τη Valérie και λίγο μεγαλύτερος όταν γεννιέται η κόρη τους, η Rosa. Τότε η Valérie τους εγκαταλείπει. Ο Étienne επιλέγει να μην το κάνει μεγάλο θέμα και χτίζουν μια ευτυχισμένη ζωή μαζί με το παιδί του. Δεκαέξιμισι χρόνια αργότερα, την ώρα που πατέρας και κόρη είναι έτοιμοι να αποχωριστούν με τη σειρά τους, το παρελθόν επιστρέφει…

Ο Albert και ο Bruno είναι άφραγκοι, καταναγκαστικοί καταναλωτές, υπερχρεωμένοι, επιβιώνουν ο ένας με μικρές κομπίνες και ο άλλος έρμαιο μιας προσωπικής ζωής εκτός ελέγχου. Στην κοινοτική εργασία που κάνουν και οι δύο για να ορθοποδήσουν, συναντούν μια ομάδα νέων ακτιβιστών που παλεύουν για την κλιματική αλλαγή, την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικολογική υπευθυνότητα. Ελκυόμενοι περισσότερο από τη δωρεάν μπύρα και τα πατατάκια παρά από τα επιχειρήματά τους, ο Albert και ο Bruno γίνονται σταδιακά μέρος του κινήματος χωρίς πεποίθηση, εκτός από εκείνη της εκμετάλλευσης κάθε δράσης και κάθε εξέγερσης για να βγάλουν κέρδος. Από τον ιδεολογικό μινιμαλισμό στην πραγματικότητα της υπερκατανάλωσης και της ευτυχισμένης νηφαλιότητας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πολύπλοκη απλότητα του μέλλοντός μας, τις αντιθέσεις και τα παράδοξα της εποχής μας - με λίγα λόγια, όλα πάνε καλά...

Η Rosa είναι η ψυχή της λαϊκής γειτονιάς της στην παλιά Μασσαλία. Μοιράζει την αστείρευτη ενέργειά της μεταξύ της οικογένειάς της, της εργασίας της ως νοσοκόμα και της πολιτικής της δέσμευσης να βοηθάει τους αδύναμους. Καθώς όμως πλησιάζει στη συνταξιοδότηση, οι ψευδαισθήσεις της ξεθωριάζουν. Η ζωντάνια των κοντινών της ανθρώπων και η συνάντησή της με τον Henri την ωθούν να συνειδητοποιήσει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Σε ένα ήσυχο χωριό, ένα ονειρεμένο σπίτι στη μέση του πουθενά βγαίνει προς πώληση. Για τον Simon και την Adelaide, που ζουν στριμωγμένα στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι με τα δύο τους παιδιά, είναι η τέλεια ευκαιρία. Αλλά το όνειρο μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη όταν συνειδητοποιούν ότι οι φιλικοί γείτονές τους χρησιμοποιούν τον κήπο τους... ως κυνηγότοπο!

Ο Mathieu ζει στο Παρίσι, η Alice σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στη δυτική Γαλλία. Είναι πενηντάρης και γνωστός ηθοποιός. Εκείνη είναι πάνω από σαράντα και καθηγήτρια πιάνου. Ερωτεύτηκαν πριν από δεκαπέντε χρόνια. Από τότε, ο καθένας έχει ακολουθήσει το δικό του δρόμο και οι πληγές έχουν επουλωθεί. Όταν ο Mathieu πηγαίνει σε θαλάσσια λουτρά για να ελαφρύνει τη μελαγχολία του, ξανασυναντά τυχαία την Αlice.

Ευτυχισμένος και επιτυχημένος, ο Ellias γίνεται ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ενός διάσημου γαλλικού οίκου υψηλής ραπτικής. Όταν μαθαίνει ότι ο πατέρας του, τον οποίο έχει να δει πολλά χρόνια, μόλις πέθανε από καρδιακή προσβολή, ταξιδεύει στο Κεμπέκ για να τακτοποιήσει τα κληρονομικά. Ο νεαρός σχεδιαστής ανακαλύπτει ότι έχει κληρονομήσει πολλά χειρότερα από την εύθραυστη καρδιά του πατέρα του.

Τυχαίοι άγνωστοι αρχίζουν ξαφνικά να επιτίθενται στον Βενσάν με δολοφονικές προθέσεις. Η καθημερινότητά του ως συνηθισμένου άνδρα ανατρέπεται και καθώς τα πράγματα ξεφεύγουν βίαια από τον έλεγχο, αναγκάζεται να φύγει και να αλλάξει εντελώς τη ζωή του.

Τον Απρίλιο του 1976 ξεκινάει η δεύτερη δίκη του Pierre Goldman, ακροαριστερού ακτιβιστή που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις ένοπλες ληστείες, μία από τις οποίες είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο φαρμακοποιών. Στην τελευταία δίκη υποστηρίζει την αθωότητά του και μέσα σε λίγες εβδομάδες γίνεται είδωλο της διανοούμενης αριστεράς. Ο Georges Kiejman, νεαρός δικηγόρος τον υπερασπίζεται. Σύντομα όμως η σχέση τους γίνεται τεταμένη.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ UNIFRANCE ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ CHANIA FILM FESTIVAL IF Paris Creative Europe Media ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΛΓΙΟΥ WALLONIE – BRUXELLES ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ VINCI CONCESSIONS HELLAS OLYMPIA ODOS GEFYRA L’ORÉAL HELLAS ZOLOTAS FISCHER NOVA AEGEAN AIRLINES CITROEN SAINT GEORGE LYCABETTUS ERT ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΣΜΟΣ RADIO FRANCE 24 NOVA CINEMA CINEMAGAZINE CULTURE NOW MONOPOLI.GR ANTIVIRUS ATHINA 9,84 VOICE RADIO IFT ENS LOUIS LUMIÈRE ΑTHENS INTERNATIONAL CHILDREN'S FILM FESTIVAL ANIMASYROS LFHED MOOVIEREEL