Ένα ντοκιμαντέρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στη Grenoble με όλα τα μυστικά, τα ανέκδοτα, τα δάκρυα χαράς και πόνου και τους ανώνυμους συμμετέχοντες. Ένα πρωτοφανές όραμα!

Το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει στο αγαπημένο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και επιλέγει ταινίες ανιμέισον που αφορούν την κύρια θεματική του ANIMASYROS 2024 (23-29.9) που είναι αφιερωμένη στην Αφρική, με τίτλο Africa: an animated continent και θα περιλαμβάνει δράσεις που διερευνούν τη θεματική και πολιτισμική σχέση της Αφρικής και των παγκόσμιων κινουμένων σχεδίων.

Μετά τη προβολή της ταινίας "Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο" θα ακολουθήσει συζήτηση με την ομάδα της ταινίας και στη συνέχεια μια ελληνογαλλική βραδιά με συναυλία του ελληνικού μουσικού παραδοσιακού σχήματος AXA, στο μπιστρό του Γαλλικού Ινστιτούτου, Maya le bistro (είσοδος ελεύθερη).

Η Judith, Γαλλίδα δημοσιογράφος συναντά τον Salvador Dalí αρκετές φορές, σχετικά για μια πιθανή συνέντευξη, την οποία ο Dali αρνείται, στη συνέχεια για ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο φαίνεται δύσκολο να γυριστεί, ιδίως όταν ο Dali, οδηγώντας τη Rolls-Royce του στην παραλία, αχρηστεύει τη κάμερα πριν την έναρξη των γυρισμάτων.

Μια αυτοπροσωπογραφία του Jean-Luc Godard. Η ταινία παρακολουθεί τη μοναδική καριέρα ενός σκηνοθέτη που δεν κοιτάζει ποτέ πίσω, δεν γυρίζει ποτέ την ίδια ταινία δύο φορές και συνεχίζει ακούραστα την έρευνά του. Μέσα από τα λόγια του, το όραμά του και το έργο του, παρακολουθούμε την ιστορία μιας ολόκληρης ζωής στον κινηματογράφο, την ιστορία ενός ανθρώπου που πάντα απαιτούσε τόσα πολλά από τον εαυτό του και την τέχνη του, ώστε να συγχωνεύεται με αυτήν.

Μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα του 1940, ο Jules μετακομίζει μαζί με την οικογένειά του στον θείο του, δήμαρχο ενός χωριού στο βόρειο Κεμπέκ. Λόγω μιας σπάνιας δερματικής ασθένειας, δεν έχει καθόλου φίλους. Όταν ο σκύλος του Flagrant το σκάει στο δάσος, ο Jules δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει από το σπίτι για να τον βρει. Στο δρόμο του, συναντά την Asha, μια μυστηριώδη νεαρή αυτόχθονα.

Ο Σιμόν, έμπειρος σκηνοθέτης, ξεκινάει γυρίσματα μιας ταινίας που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα για τον αγώνα εργατών να σώσουν το εργοστάσιο τους από το κλείσιμο. Αντιμέτωπος με τα ψέματα του παραγωγού του, ηθοποιούς σε νευρική κρίση και ένα συνεργείο σε αναστάτωση, νιώθει ότι τα γεγονότα τον ξεπερνούν. Καθώς οι χρηματοδότες απειλούν με αποχώρηση, μοναδικός σύμμαχος του θα αποδειχτεί ένας νεαρός ντόπιος στον οποίο εμπιστεύεται τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για το γύρισμα της ταινίας.

Η ζωή του Alexandre Varda ανατρέπεται ξαφνικά. Ο πανίσχυρος ελληνικής καταγωγής εργολάβος ακινήτων απολύεται από τους μετόχους του και, την ίδια μέρα, μαθαίνει το θάνατο της κόρης του, την οποία είχε να δει 12 χρόνια. Αποφασίζει να πάει στην Ελλάδα για να επαναπατρίσει τη σορό της. Εκεί ανακαλύπτει ότι είναι παππούς ενός 9χρονου αγοριού με αυτιστικό σύνδρομο.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ UNIFRANCE ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ CHANIA FILM FESTIVAL IF Paris Creative Europe Media ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΛΓΙΟΥ WALLONIE – BRUXELLES ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ VINCI CONCESSIONS HELLAS OLYMPIA ODOS GEFYRA L’ORÉAL HELLAS ZOLOTAS FISCHER NOVA AEGEAN AIRLINES CITROEN SAINT GEORGE LYCABETTUS ERT ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΣΜΟΣ RADIO FRANCE 24 NOVA CINEMA CINEMAGAZINE CULTURE NOW MONOPOLI.GR ANTIVIRUS ATHINA 9,84 VOICE RADIO IFT ENS LOUIS LUMIÈRE ΑTHENS INTERNATIONAL CHILDREN'S FILM FESTIVAL ANIMASYROS LFHED MOOVIEREEL