Μια γραμμή του προαστιακού RER B, διασχίζει την πόλη από το βορρά προς το νότο. Ένα ταξίδι μέσα από ακαθόριστους τόπους που αποκαλούμε προάστια. Μία σειρά από συναντήσεις: μια καθαρίστρια στο Roissy, ένας σιδεράς στο Le Bourget, μια νοσοκόμα στο Drancy, ένας συγγραφέας στο Gif-sur-Yvette, ένας κυνηγός στη Vallée de Chevreuse και μία κινηματογραφίστρια που επιστρέφει στον τόπο των παιδικών της χρόνων. Ο καθένας τους είναι μέρος ενός υποσυνόλου που συνθέτει ένα σύνολο. Ένα πιθανό "εμείς".

Ο 35χρονος Ramsès βγάζει τα προς το ζην προσποιούμενος το μέντιουμ στην παρισινή συνοικία La Goutte d’Or. Επιδέξιος εκμεταλλευτής με ποιητική διάθεση, έχει δημιουργήσει μία επιχείρηση παρηγοριάς. Όταν μια συμμορία ατίθασων παιδιών καταφθάνει από τους δρόμους της Ταγγέρης, ανατρέπεται η ισορροπία της ακμάζουσας επιχείρησής του, αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς. Ώσπου μια μέρα, ο Ramsès έχει ένα πραγματικό όραμα.

Στο Παρίσι της Belle Époque η μικρή Dilili διεξάγει έρευνα για την εξαφάνιση νεαρών κοριτσιών. Στον δρόμο της θα συναντήσει συναρπαστικούς άντρες και γυναίκες που τη βοηθούν μα συλλέξει στοιχεία.

Παρίσι. Η δωδεκάχρονη Zazie αποβιβάζεται από το τρένο με τη μητέρα της η οποία την αναθέτει στον θείο της Gabriel για να περάσει το σαββατοκύριακο μαζί με τον εραστή της. Η μικρή ανυπομονεί να πάρει το μετρό αλλά αυτό είναι κλειστό λόγω της απεργίας των υπαλλήλων. Η Zazie θα συναναστραφεί με διάφορους ανθρώπους και θα ζήσει μια σειρά από αλλόκοτες περιπέτειες.

 

Η Louise παίζει επικίνδυνα με τα συναισθήματα αυτών που αποπλανεί και ο Rémi, ο σύντροφός της, είναι αυτός που υποφέρει περισσότερο. Θα πιαστεί όμως στο ίδιο της το παιχνίδι την ημέρα που ο Rémi θα ανακαλύψει το κλειδί.

6 Μαϊου 2012, οδός Σολφερίνο. Η Laetitia, δημοσιογράφος για την τηλεόραση καλύπτει τις προεδρικές εκλογές. Είναι επίσης η μέρα που ο Vincent, ο πρώην της, καταφτάνει αποφασισμένος να επισκεφτεί τις κόρες του. Δύο έφηβες εκτός ελέγχου, μια μπέιμπι σίτερ σε απόγνωση, ένας περαστικός εραστής, ένας μισάνθρωπος δικηγόρος, η Γαλλία κομμένη στα δύο: είναι Κυριακή, όλα μπερδεύονται, τίποτα δεν πάει καλά!

Το Παρίσι χωρίς κλισέ

100 χρόνια μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι, και λίγους μήνες πριν από τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι 6 ταινίες του αφιερώματος αυτού μας προσκαλούν να (ξανα)ανακαλύψουμε την Πόλη του Φωτός μέσα από την πολυπλοκότητα και την ποικιλομορφία που την χαρακτηρίζουν. Όπως λέει άλλωστε και το ομότιτλο τραγούδι, Το Παρίσι θα είναι πάντα το Παρίσι (Paris sera toujours Paris). Ωστόσο, το Παρίσι του σήμερα διαφέρει κατά πολύ από την πόλη του περασμένου αιώνα, προμηνύοντας μία νέα πραγματικότητα: το «Μεγάλο Παρίσι» (Grand Paris) με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελεί πλέον την πιο πυκνοκατοικημένη μητρόπολη της Δυτικής Ευρώπης. Άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κινηματογράφο, η πόλη του Παρισιού αποτελεί ταυτόχρονα, θέμα και σκηνικό αμέτρητων γαλλικών και ξένων ταινιών. Οι 6 αυτές ταινίες προσφέρουν 6 διαφορετικές ματιές και εν τέλει, 6 διαφορετικές περιηγήσεις στο Παρίσι του χθες και του σήμερα. Ένα ρεαλιστικό, οικείο, μαγικό και ενίοτε ονειρικό ταξίδι στην πόλη, μέσα από μια καλειδοσκοπική ματιά που μας αποκαλύπτει το Παρίσι και τις χίλιες αποχρώσεις του.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ UNIFRANCE ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ CHANIA FILM FESTIVAL IF Paris Creative Europe Media ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΛΓΙΟΥ WALLONIE – BRUXELLES ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ VINCI CONCESSIONS HELLAS OLYMPIA ODOS GEFYRA L’ORÉAL HELLAS ZOLOTAS FISCHER NOVA AEGEAN AIRLINES CITROEN SAINT GEORGE LYCABETTUS ERT ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΣΜΟΣ RADIO FRANCE 24 NOVA CINEMA CINEMAGAZINE CULTURE NOW MONOPOLI.GR ANTIVIRUS ATHINA 9,84 VOICE RADIO IFT ENS LOUIS LUMIÈRE ΑTHENS INTERNATIONAL CHILDREN'S FILM FESTIVAL ANIMASYROS LFHED MOOVIEREEL